Ételeink allergiát és intoleranciát okozó összetevőiről tájékozódjanak az ételeknél feltüntetett számjelzés/ek/ alapján, melyek jelentései az alábbi táblázatban lettek összefoglalva:
1. Glutént tartalmazó gabonafélék 2. Rákfélék és a belőlük készült termékek 3. Tojás és a belőle készült termékek 4. Hal és a belőle készült termékek 5. Földimogyoró és a belőle készült termékek 6. Szójabab és a belőle készült termékek 7. Tej és az abból készült termékek 8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia vagy queenslandi dió és a belőle készült termékek 9. Zeller és a belőle készült termékek 10. Mustár és a belőle készült termékek 11. Szezámmag és a belőle készült termékek. 12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; 13. Csillagfürt és a belőle készült termékek 14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek
Allergén információkért továbbá érdeklődhet telefonon diszpécserünknél is.